MOBILITAT
A la reunió del 7/9/20 del Consell Escolar l'Ajuntament de Cardedeu ens comunica que el Consell Comarcal no reforçarà el servei d'autobús dins del nucli urbà de Cardedeu. L'ajuntament comenta que ells tampoc es poden fer càrrec i demanen incentivar l'ús de bicicletes i els patinets. Recorden que no hi ha hagut robatoris els darrers anys i que si cal es poden ampliar els aparcaments dins dels instituts.
​
​
El passat 07/02/20 es va dur a terme una nova reunió amb l'ajuntament al qual van assistir les direccions i presidentes AMPA Raspall i Sui, Regidora Educació i Regidora de Medi Ambient i Verd urbà.
Trobades que vénen de la demanda per part de les AMPES vers el trànsit a les entrades i sortides als instituts on la circulació dels cotxes podria posar en risc a l'alumnat.
Del 20 a 27 novembre de 2019 es va posar un radar pedagògic per estudiar la fluïdesa de cotxes: 1.218 cotxes comptabilitzats dels quals un 5,22 % circulaven amb excés de velocitat.
Es parla de la possibilitat de canviar de sentit de circulació i repartir la circulació dels cotxes que sortirien pel carrer Marià Casanovas i Gonçal Masó. Aquesta proposta està a l'espera d'informar els veïns del barri afectat per veure què en diuen.
Es notifica que no es poden tallar els carrers per part de la policia municipal doncs no hi ha prou efectius per a tots els centres educatius.
Es fa entrega per part dels instituts dels resultats de les enquestes fetes a l'alumnat sobre aquest tema, on han participat 588 alumnes perquè des de les regidories puguin veure quines necessitats reals tenen els alumnes.
Es parla del bus urbà i les seves particularitats.
Ens presenten la proposta d'optimitzar la ruta del bus urbà de Cànoves però ens informen que l'Ajuntament de Cànoves ho té encara en estudi.
Ens demanen que des dels centres es faci una mica de campanya per mentalitzar a les famílies de fer més ús de les bicicletes i els patinets i es comenta que la por als robatoris no és real, ja que durant aquest curs i l'anterior no hi ha hagut.
​
​
El passat 15/11/19 les AMPES de Raspall i Sui d'una banda i l'Ajuntament de l'altre vam seure a parlar de la nostra preocupació per la mobilitat a les entrades i sortides de l'entorn dels dos instituts.
Ens van atendre: Verònica Vidal Oltra, regidora de Medi ambient i Verd urbà i Dolors Sala Lligoña, regidora d'Educació d'una banda, així com Manel Torres, Cap de serveis tècnics i Carles Álvarez, el celador municipal.
Algunes intervencions que Ajuntament ha anat fent en pro a intentar solucionar-ho:
- Observacions directes in situ de la situació real que viu l'entorn dels dos centres alguns dies aleatòriament
- Servei del BUC: Es va passar de BUC tipus minibús a un BUC de més llargària com el que hi ha actualment circulant per Cardedeu. Cardedeu compta actualment amb el model de bus més gran que permet la població, ja que hi ha certs carrers amb limitació de gir. S'han fet a més algunes intervencions en voreres de carrers de la població perquè el BUC tingui millor mobilitat per la Vila.
- Instal·lació de bandes rugoses separadores del carril bici i la calçada dels vehicles per tal de dissuadir conductors que envaïen el carril bici i/o les voreres. Tornem a demanar-vos que feu ús del pàrquing i eviteu parar davant de la porta del centre per afavorir una circulació més fluida.
Algunes intervencions en les quals l'Ajuntament està treballant:
- Possible d'optimització del bus que dóna servei als veïns de Cànoves. L'Ajuntament de Cardedeu està treballant amb la idea que els ciutadans de Cardedeu poguessin també beneficiar-se d'aquest bus interurbà optimitzant l'ús d'aquest. Sobretot podrien aprofitar-lo els alumnes del centre de Cardedeu. Ben aviat podran confirmar/concretar/informar als aspectes d'aquesta intervenció.
Les AMPES a més vam sol·licitar si podien estudiar la possibilitat de tallar els accessos als centres als horaris de sortides i entrades per part de la policia local, tal com es fa a les escoles de primària, per tal de poder millorar la seguretat i la convivència en aquestes franges horàries.
Finalment es va acordar fer una trobada de cara al mes de febrer amb els diferents agents implicats (Policia, Regidores de Medi Ambient i Educació, AMPES, Direccions dels centres) per concretar intervencions.
​
Per tal de dur a terme un estudi el més complet possible de la situació i les necessitats reals dels alumnes i les famílies dels centres, es passarà als alumnes una enquesta.