top of page
Conferencia

Xerrades per a famílies

Curs 2022-23

Totes les AFA's i AMPA's de Cardedeu i amb la col·laboració de l'Ajuntament  s'uneixen per a dur a terme una sèrie de xerrades per a famílies durant el curs.

Jaume_Funes_03.jpg

Quan la vida ens dol és una reflexió rigorosa que vol ajudar les persones perquè prenguin consciència que una bona salut mental és part del camí que porta a seguir avançant cap a la felicitat.

En un moment o altre de la vida apareixen els malestars. Habitualment, el magatzem de les experiències positives viscudes, les habilitats vitals apreses i la proximitat activa d'altres persones fan que els superem. Però hi ha vegades en què això no és així, i el dolor de viure encaixats en una existència que no volem fa que tot es trastorni.

Sigui quina sigui la situació, ens trobem enmig d'alteracions d'una part de la salut, la mental, per a la qual no hi ha acord sobre com descriure-la, com explicar-la, com dedicar-hi l'atenció adequada. I acabem immersos en una mena de supermercat de les teràpies, en una gestió interessada dels fàrmacs, en una absència d'escolta i d'acompanyament.

Aquest llibre pretén ajudar a tenir una visió personal més coherent sobre la salut i la malaltia mentals, a compartir un discurs social que aporti i que no segregui, a ampliar el grup dels professionals que comparteixen una visió integradora i que donen respostes que humanitzen, a exigir dels nostres responsables polítics una planificació coherent i no la venda d'etiquetes i de serveis etiquetats per curar les malalties mentals.

David Bueno.jpeg

Per què se’n van a dormir tan tard, els adolescents? Sabíeu que estan més indefensos que els adults davant de l’estrès i que tenen més tendència a l’ansietat i a la ira, també? Com és que sempre tenen l’habitació desendreçada? El cervell de l’adolescent. Descobreix com els funciona per entendre’ls i acompanyarlos (Ed. Rosa dels Vents) és el títol del nou llibre publicat per l'expert David Bueno, professor del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la Facultat de Biologia i director de la Càtedra de Neuroeducació de la UB (EDU1st). Els adolescents són diferents dels adults perquè el seu cervell també ho és, de diferent: més fort, sí, però alhora més vulnerable que en cap altra etapa de la vida. L’adolescència és una fase de canvi, de renovació i de creixement del cervell. Amb la intenció de deixar de banda els comportaments típics de la infantesa i d’adquirir les conductes pròpies de l’edat adulta, el cervell madura, fa noves connexions i n’elimina unes altres. Aquest llibre ens convida a descobrir quins són els canvis que tenen lloc al cervell dels adolescents, a fi de conèixer-los i entendre’ls. El nou títol, editat en català i castellà, aporta una informació valuosa que ens ajudarà a estimular-los i a empoderar-los, a donar-los exemple, a ser respectuosos amb els seus ritmes de maduració, a recolzar-los emocionalment quan ho necessitin i, en suma, a entendre l’adolescència com una etapa necessària i meravellosa, tant per als qui la viuen com per als qui l’acompanyen.

Curs 2021-22

Cartel_salut_mental_02.jpg
bottom of page