Tallers i xerrades
En resposta a la necessitat d’atenció psicològica dels nostres joves, l’AFA, de forma conjunta amb direcció i les coordinacions pedagògiques, ha posat en marxa tot un seguit de tallers que duran a terme tots els grups durant aquest curs 2022-23.
-
1er ESO: addicció a les pantalles a càrrec d'Alba Castellví
-
2n ESO: risoteràpia a càrrec de l'Associació La Nova Miranda
-
3er ESO: abusos sexuals a càrrec de l'Associació Carme Diaby
-
4rt ESO: trastorns alimentaris a càrrec d'ACAB- Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia
-
1r i 2n Batxillerat: Prevenir transtorns de salut mental- Ansietat a càrrec de l'Àlex Letosa
Aquí disposeu de materials de tallers i xerrades que s'ha fet altres anys:
Ciberbullying: assetjador, víctima o espectador?
A càrrec Associació de Consumidors de Mitjans Audovisuals de Catalunya- Programa d’Educació Audiovisual (PEA)
1r i 2n ESO
És una xerrada que vol ser dinàmina i atractiva per als adolescents. Primer de tot es tracta el tema del ciberbullying: què és, en quins formats pot donar-se, etc.
En segon lloc es vol fer reflexionar als nois i les noies sobre quins rols existeixen, quin solem adaptar, perquè ens amaguem rere un rol o altre, què hi ha rere un assetjador… Això es fa a través de dinàmiques, activitats i diàleg continu amb els i les adolescents, perquè participin constantment.
L’OBJECTIU dels nostres tallers és doble:
-
Prevenir els trastorns de la conducta alimentària com l’anorèxia i la bulímia nervioses
-
Detectar possibles casos a l’aula i proporcionar assessorament sobre com actuar davant d’aquests.
Apostem per la promoció dels factors de protecció com a “VACUNA PSICOLÒGICA”: autoestima saludable, imatge corporal positiva, sentit crític vers la pressió social per tenir un determinat cos, respecte per la diversitat corporal, estil de vida saludable.
1 de cada 5 menors pateix violències sexuals. L’estadística parteix dels casos denunciats, sense contar totes les persones que no ho explicaran ni denunciaran mai.
Volem crear un espai obert, segur i acollidor on el públic pugui sentir-se a gust i participar. Exposem les nostres vivències com a realitat des d’on partir per conèixer la problemàtica dels abusos sexuals.
L’objectiu de les xerrades es despertar consciències i “fer pedagogia social”. El “simple fet” de que algú escolti les nostres històries ajuda a trencar tabús i silencis.
Eines per a prevenir i intervenir l'ansietat i/o altres temes de salut mental.
A càrrec de l'Àlex Letosa
1r i 2n BATXILLERAT
Un taller molt vivencial i respectuós on descobrirem el nostre nivell d’ansietat i/o altres temes de salut mental,, si estem en risc d’estrès o no i les estratègies i tècniques per la seva prevenció o intervenció.
Col·labora