top of page
Estudiantes universitarios

LA PAKI

LA PAKI.jpg
  • Instagram

@lapakicardedeu

639 53 56 49

La Paki és el servei de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cardedeu que té la gran missió de respondre a les necessitats de les joves des d’una perspectiva empoderadora, socio-educativa i comunitària. Per poder complir aquesta missió coordinem, facilitem i dinamitzem els següents programes oberts i gratuïts per a joves:

●  Dinamització de Medi Obert

●  Servei Comunitari

●  Casal de Joves i Espai de Dinamització

●  La Paki Records i Operació Paki

●  Crear Opcions i a l’Urna

●  Suport a la Xarxa Educativa

●  La Paki en Bikini

Principis de La Paki

●  La persona Jove al Centre: les necessitats i les vivències de les joves han d’estar al centre de les accions que faran.

●  Empoderament Juvenil: que les joves prenguin poder d’expressió, creació i acció vers els seus malestars i opressions.

●  Acció Socio-educativa i Creació Comunitària: vinculació de les joves entre elles, amb diverses entitats i associacions. Alhora, poder dur a terme una acció que pugui remoure a la comunitat més propera.

●  Participació-Acció: que la participació juvenil es plasmi en accions reals.

●  Diversitat: mostrar a les joves diverses entitats i associacions que puguin ajudar a expressar i crear de formes molt diverses segons les seves competències, passions o curiositats.

●  Drets Socials: que el procés i producte final no fomenti cap tipus de vulneració dels drets socials i, alhora, els estigui fomentant.

●  Bon tracte: que durant tot el procés del SCP es pugui cuidar integrament a les joves i el grup vivint una experiència de benestar.

Llistat de serveis

●  Dinamització de Medi Obert

●  Servei Comunitari

●  Casal de Joves i Espai de Dinamització

●  La Paki Records i Operació Paki

●  Crear Opcions i a l’Urna

●  La Paki en Bikini

DIMO Dinamització de Medi Obert

El programa té la missió de facilitar la creació de projectes des de les pròpies necessitats dels grups de joves que frequenten l’espai públic. Les educadores aporten un acompanyament socioeducatiu per tal d’arribar, accionar i connectar les realitats que es troben al medi obert amb els serveis municipals.

Actualment estem treballant amb diversos grups de joves oberts orientats a diverses pràctiques esportives i artístiques en el medi obert:

●  Murs per Cardedeu: el projecte dona suport als Graffiteros joves de Cardedeu per a poder crear un mapa de murs públic, gestionar els permisos per a pintar i crear comunitat i projectes entre les joves que pinten i les possibilitats socioeducatives dins del procés de pintar un mural.

●  SkatePark: el projecte acompanya a les joves que patinen i que han decidit crear una entitat Skater, aportant recursos (COU) a la millora material de l’skatepark i donant suport a crear comunitat, esdeveniments i projectes des d’aquesta pràctica esportiva.

●  Break i Danses Urbanes: el projecte dona continuïtat als antics tallers de breakdance i enfoca a les joves a organitzar-se per crear accions i esdeveniments interdisciplinaris amb la comunitat que envolta el món del Hip-hop.

Vols contactar-nos per afegir-te a algun projecte, contacte amb nosaltres

 

SERVEI COMUNITARI Aprenentatge i Servei als Instituts

El Servei Comunitari és el projecte d’Aprenentatge i Servei que realitzem als 3rs d’ESO dels Instituts de Cardedeu. Té la missió d’oferir una experiència que transformi internament a les joves i al propi grup mentre elles estan creant i actuant vers algo que les afecta i genera malestar i opressió. Tot això fent-ho a través de diverses entitats i associacions que entrant en contacte amb elles fomentarem el creixement, reconeixement i vinculació de les joves amb aquestes.

Vols saber com funciona i què fem, contacte amb nosaltres

CASAL DE JOVES Espai de Dinamització

El Casal de Joves és l’espai de dinamització juvenil que dona suport i acompanyament a grups de joves de forma individual i grupal. L’espai pot ser un lloc de trobada i també de creació i empoderament enfocat a crear projectes juvenils que s’orientin a accions concretes. Actualment estem dinamitzant diversos projectes amb grups de joves.

● Cine Jove: un grup de joves amb l’objectiu d’organitzar projeccions de cinema decidit per les joves dels instituts i projectats al Cinema Esbarjo de Cardedeu.

● Festa i DJ Sarau: un grup de jvoes amb l’objectiu d’organitzar i crear festes per a joves i donar suport a la festa major.

Comunitat Gamer: un grup de joves amb l’objectiu de crear esdeveniments presencials de videojocs i també fer comunitat i quedades entre els gamers.

Kpop: un grup de joves amants del pop koreà que organitza esdeveniments d’aquesta temàtica i practica dansa del mateix estil.

Otaku: un grup de joves que comparteix la cultura anime i japonesa i crea esdeveniments otakus

Grup Feminista: un grup de joves que es donen suport mutu i creen accions orientades cap a la fer de Cardedeu un poble més feminista.

La Paki Live: un grup de joves que s’enfoca a fomentar la cultura musical juvenil organitzant concerts

Espai Jove: un grup de joves que co-creen el disseny i usos de l’espai de La Paki- Acompanyaments individuals: individualment atenem a joves per que ens demanen ajuda o suport per a poder-les derivar a diversos serveis: ocupació, lgbtiq+, acadèmic, suport psicològic...

Vols contactar-nos per afegir-te a algun projecte, contacte amb nosaltres.​

LA PAKI RECORDS I OPERACIÓ PAKI Estudi de Gravació i Concurs Musical

La Paki Records és l’estudi de gravació i acompanyament socioeducatiu des de la música amb la missió fomentar l’autonomia creativa musical de les joves amb l’acompanyament i suport empoderador de La Paki (tècnic i educatiu). Des de La Paki Records s’ofereix:

● Gravació de temes musicals propis o covers

● Formació i assessorament en la creació artística

● Acompanyament personal en connectar la creació artística amb una perspectiva

social i comunitària

● Comunitat d’artistes per a fer projectes conjunts enfocats a la comunitat

● Concerts per a donar foment i expressió als talents joves.

 

Operació Paki és el programa televisiu que coordina Radio Televisió de Cardedeu i La Paki amb la missió de fomentar, acompanyar i promocionar el talent musical juvenil a través d’un concurs musical. El programa defuig de patrons de competició i es centra en la cooperació, aprenentatge i creixement personal i grupal de les participants. Tot el programa es pren força gràcies movilització de l’equip de professionals del món de la música i l’espectacle que ajuden voluntàriament a les joves a créixer en l’àmbit artístic.

Vols contactar-nos per gravar a La Paki Records o participar a Operació Paki- Inscripció a La Paki Records

CREAR OPCIONS I A L’URNA Pressupostos Participatius

El COU (Crear Opcions i a l’Urna) són els pressupostos participatius juvenils de Cardedeu que a través d’un procés participatiu amb les joves té la missió de fomentar l'empoderament i la participació de les joves dins i fora el Casal de Joves des de les seves necessitats i acollint tota la diversitat.

Aquest procés fomenta la mobilització, organització, somni i decisió de les joves a tirar endavant projectes, esdeveniments i somnis que vulguin realitzar a Cardedeu i en l’àmbit de joventut. Tot aquest procés participatiu té un impacte en les joves que hi participen com a forma d’empoderament personal, creixement i integració de la cultura participativa i també un impacte comunitari d’empoderament grupal, mobilització i activació comunitària i retorn social a la comunitat per part de les joves.

El COU forma part d’una eina més de diagnòsi, participació i acció socio-educativa en l’estratègia de joventut i de l’Ajuntament de Cardedeu, ja que es projectes neixen de les joves i això ens apropa a conèixer la realitat, necessitats i motivacions de les joves de Cardedeu cada any.

 

Això representa que el COU forma part d’un sistema d’acció educativa més ample, està coordinat amb diverses àrees, serveis i projectes i segueix la mateixa missió conjunta de l’estratègia de joventut i de La Paki basada en l’acompanyament per l’empoderament i benestar integral de les joves basant-nos en les seves necessitats, malestars i somnis.

Vols presentar alguna proposta al COU o participar en algun projecte que ja gestionem, contacte amb nosaltres

LA PAKI EN BIKINI Programa i Esdeveniments a l’Estiu

La Paki en Bikini suma activitats d’estiu amb inscripció i esdeveniments oberts creats per grups de joves durant el Juliol. Té la gran missió de poder fomentar la participació, activitat, moviment, il·lusió i poder jove al pati de Vila Paquita (entre altres ubicacions i equipaments municipals) els dijous i divendres de tot el Juliol. Podem distingir entre:

● Esdeveniments oberts: els diversos grups de joves amb els que hem estat treballant durant l’any s’enfoquen a crear esdeveniments (culturals, esportius, d’oci...) durant tot el Juliol per donar cabuda a les seves motivacions, aficions i

expressions.


● Activitats amb inscripció: després de diagnosticar i treballar amb grups de joves

quines són les activitats d’estiu que els hi agradaria fer creem un programa d’activitats d’estiu en que les joves es poden apuntar per gaudir d’un lleure participatiu.

Vols saber com funciona i què fem?, contacte amb nosaltres

bottom of page